CDA, JAN en VVD in Nederweert zijn bezig met vorming nieuwe coalitie

Algemeen Politiek Weert Reageer 1 min. leestijd

Nederweert – Op woensdag 6 april heeft informateur Anton Kirkels een rapportage, analyse en advies aangeboden aan de gemeenteraad van Nederweert.

De informateur heeft aan de partijen CDA, JAN en VVD geadviseerd een coalitie te vormen en inhoudelijke gesprekken gericht op een coalitieakkoord te openen. De partijen CDA, JAN en VVD hebben het advies van de informateur opgevolgd en zijn inmiddels voortvarend aan de slag gegaan om deze nieuwe coalitie verder vorm te geven.

In goede samenspraak hebben de 3 partijen besloten om met leden uit eigen kring het proces tot coalitievorming verder in te vullen.

Antoine Hekers (CDA) neemt gedurende het coalitieproces de rol van voorzitter op zich. Carla Dieteren (JAN) vervult in samenwerking met de ambtelijke ondersteuning, een coördinerende rol in het proces naar een nieuw coalitieakkoord. “De sfeer en onderlinge verhoudingen zijn goed, we liggen op schema en zijn voornemens om voor 31 mei het coalitieakkoord te presenteren”, aldus Jorik Franssen (VVD).

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie