Expo Daphne Hovers op zondag 1 mei in Kunstcentrum Weert

Algemeen Uitgaan Weert Reageer 2 min. leestijd

Daphne Hovers is in de eerste plaats een schilder. Naast schilderijen maakt zij tekeningen en keramische objecten. Deze tentoonstelling toont een overzicht van haar werk. Er zal naast portretten, mensfiguren en landschappen -in meer of minder abstracte vorm- ook keramisch werk te zien zijn.

Portretten schilderen blijft in de loop der jaren een welkome uitdaging. Het gaat dan vooral om het weergeven van de persoonlijkheid zonder te veel in detail te gaan en zonder aan spontaniteit van de toets in te boeten.

Daphne is in haar werk altijd op zoek naar abstractie. Beeldfragmenten van haar dagelijkse wandelingen verschijnen gelaagd op een doek. Hierbij staat het onderzoeken en het spelen met verf centraal. Steeds meer wordt zij gefascineerd door takken. Zowel hun vorm als levensfase, jonge buigbare twijgjes of oude knoestige takken begroeid met mos en schimmels.

Ook in haar keramisch werk komen takken en andere organische elementen die aan natuur doen denken terug. Deze zijn vaak gecombineerd met ‘kinderkopjes’. Het werk symboliseert groei en vergankelijkheid .

Daphne heeft na een opleiding Mode en Kleding in Weert, haar studies Communicatie in Utrecht en de Academie Beeldend Kunstonderwijs (BKO) in Brussel, de opleidingen Schilderen, Tekenen en Keramiek afgerond. Na Amsterdam, Londen, Parijs en Brussel woont en werkt ze momenteel in Weert.

Tentoonstelling 1 mei in het Kunstcentrum aan de Lichtenberg IJzerenmanweg 15 in Weert De expositie is open van 11 -17 uur. De kunstenaar is aanwezig en de toegang is gratis. Meer informatie: www.kunstcentrumweert.nl.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie