Kampershoek 2.0 volop in ontwikkeling; DHL breidt al weer uit

Algemeen Economie Uitgelicht Weert 1 reactie 4 min. leestijd

Er was ooit een periode dat Weertenaren dachten, gaat er ooit nog wat gebeuren op Kampershoek 2.0? Inmiddels zal bijna iedereen wel gezien hebben dat de grote gebouwen (in de volksmond blokkendozen genoemd) als paddenstoelen uit de grond schieten. DHL is al weer bezig met een uitbreiding.

In aanloop naar

Het was – en is – een zaak van lange adem. Weet je nog, de Weerter handelsmissie bij internetgigant Alibaba. Kampershoek 2.0 werd voorgedragen als dé locatie voor een Europees distributiecentrum. De Chinese internetgigant koos uiteindelijk niet voor Weert, maar voor het Belgische Luik. Maar in België werd de politiek onrustig omdat Chinese spionnen toegang konden krijgen tot afgeschermde zones op de luchthaven in Luik.

Intussen zagen de Belgische investeerders van Groep Heylen wel potentie in het bedrijventerrein. Heylen kocht in 2017 een stukje grond op Kampershoek 2.0 van maar liefst 37 voetbalvelden groot.

En dan hebben we nog het Van der Valk hotel. De hotelketen had in 2015 al plannen op tafel liggen voor een hotel op het bedrijventerrein. Intussen lopen hierover nog procedures.

Ambulancepost

In 2017 werd gestart met de bouw van de meest duurzame ambulancepost van Nederland op Kampershoek 2.0. Het was het eerste pand op het nieuwe bedrijventerrein dat in mei 2018 officieel werd geopend. Daarna bleef het maandenlang rustig op het braakliggende terrein.

Bouw eerste distributiecentrum

Kampershoek 2.0 is bedoeld voor grote logistieke bedrijven. Het duurde even voordat het eerste logistieke bedrijf definitief besloot om zich op Kampershoek 2.0 te vestigen, maar in december 2020 begon Heylen met de start van de eerste fase van hun distributiecentrum genaamd ‘Logistic Mill 21 Campus‘. De eerste fase is inmiddels afgerond en Heylen nu volop bezig met de bouw van de andere fases.

DHL breidt al uit

In december 2020 werd bekend dat DHL Supply Chain een distributiecentrum wilde bouwen in Weert en in januari 2021 werd er begonnen met de bouw. Het distributiecentrum zou in fases worden opgeleverd. De eerste fase is inmiddels opgeleverd, maar het beton is nog maar net uitgehard en nu worden er al grondwerkzaamheden uitgevoerd voor de tweede en laatste fase. DHL laat er letterlijk geen gras over groeien. In maart 2023 moet ook fase 2 gereed zijn voor gebruik.

Twee percelen verkocht

Begin van deze maand maakte Verschuuren & Schreppers Bedrijfsmakelaars B.V bekend dat er opnieuw grond van Kampershoek 2.0 is verkocht. Ditmaal gaat het om twee percelen met een totaaloppervlakte van 35.000 m² (bij benadering ongeveer 5 voetbalvelden groot). De grondeigenaar is Next Level Development en ze zijn inmiddels gestart met de planvorming voor het gebied aan de Ringbaan-Noord.

En Van der Valk dan?

Over het hotelplan Van der Valk blijft het nog angstvallig stil. Daarover wordt nog altijd gepraat en er lopen procedures. Het is een gevoelig dossier omdat Nederweert de komst van het hotel helemaal niet ziet zitten. Het meest actuele bericht uit februari is dat de gemeenteraad van Weert het plan wel nog altijd ziet zitten. Ondanks de bouw van het Nobis-hotel in Nederweert ziet de gemeenteraad in Weert de komst van Van der Valk als een impuls voor de regio. In februari zei de wethouder nog dat het hotel in het geval van gunstige omstandigheden in 2024 kan worden geopend. Wordt dus nog altijd vervolgd.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie