Paasviering in de kerken

Plaats een reactie

Voor het eerst in twee jaar kan Pasen weer gewoon in alle parochiekerken worden gevierd. Na de coronapandemie is het dit jaar eindelijk weer mogelijk om met grotere groepen mensen in kerken samen te komen.

Met de campagne Vier Pasen roepen de Nederlandse bisdommen alle gelovigen op om dit ook te doen. Pasen is voor christenen het belangrijkste feest van het jaar. We vieren de verrijzenis van Christus en daarmee de overwinning van het leven op de dood. 

Voor gelovige mensen is de hele periode tussen Aswoensdag en Pinksteren een bijzondere tijd. Na een voorbereidingstijd van zes weken en de herdenking van het lijden en sterven van Christus op Goede Vrijdag volgt met Pasen de blijdschap over de verrijzenis. Over zes en zeven weken gevolgd door zijn Hemelvaart en de komst van de Heilige Geest met Pinksteren. De hele kernboodschap van het christendom zit in die tijd vervat, met precies in het midden het hoogtepunt: Pasen. 

Wie de vieringen in zijn of haar eigen geloofsgemeenschap meeviert, ervaart de diepere betekenis ervan. Vandaar de oproep om Pasen te vieren en als het even kan dit jaar ook weer in de eigen parochiekerk. Via de website vierpasen.nl kan iedereen snel een kerk in zijn eigen omgeving vinden. Op die site is overigens veel meer achtergrondinformatie over Pasen te vinden. 

Viering in St. Martinuskerk

Het Sint Martinuskoor zal op Eerste Paasdag het Messa Brevis A Te Voci van Michael Haydn ten gehore brengen. Het koor en soliste Monique Caris-Frenken zingen onder leiding van Tim Giesbers. Lène Vermeulen-Huijts zal de orgel bespelen. De mis begint om 10.00 uur.

Livestream viering bisschop

Voor wie niet in de gelegenheid is aan de vieringen de parochiekerk deel te nemen, zijn er ook mogelijkheden om via de televisie of internet Paasvieringen te volgen. KRO-NCRV zendt dit weekeinde op NPO2 diverse Paasvieringen uit, waaronder het Urbi et Orbi met paus Fransciscus. Kijk hier voor het overzicht van de vieringen op tv

Op Eerste Paasdag wordt de viering met bisschop Harrie Smeets vanuit de Sint-Christsoffelkathedraal in Roermond op internet gestreamd. De eucharistieviering met de bisschop is zondag vanaf 11.30 uur live via internet te volgen: bekijk Paasviering met bisschop.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie