Feestelijk tintje bij wereldrecordpoging molens draaien

Wie vandaag door het buitengebied van het Weerterland toerde zal vast ergens een draaiende molen hebben gespot. In Nederland werd vandaag het wereldrecord molens draaien georganiseerd. Alleen al in Limburg deden 40 molens mee.

Ook veel molens in het Weerterland namen deel, waaronder de St. Annamolen op Keent, Molen de Hoop in Swartbroek, Sint Annamolen in Tungelroy, Sint Joseph in Nederweert, De Korenbloem in Ospel, De Nijverheid in Stramproy en Sint Jan in Stramproy. Vooral in Stramproy vonden enkele feestelijke activiteiten plaats.

Onderscheiding

Fanfare St Willibrordus bracht bij De Nijverheid in Stramproy het stuk ‘De zingende stjein’ ten gehore. Bij molen Sint Jan in Stramproy werd Math Beeren onderscheiden door de Limburgse afdeling van het Gilde van Molenaars. Dit vanwege zijn 25-jarig jubileum als molenaar op de St Jan.

Gilde van Vrijwillige Molenaars

Dit jaar viert het Gilde van Vrijwillige Molenaars het 50 jarig jubileum, het jaar 2022 is daarom door hen uitgeroepen tot Jaar van de Molenaar.

De Limburgse afdeling van het Gilde heeft de maand april als ‘Maand van de Limburgse molenaar’ toebedeeld gekregen. Er worden diverse activiteiten georganiseerd, waaronder vandaag de wereldrecordpoging.

Bekijk een video via: https://youtu.be/CLpqP209gfk