Laatste editie Riet Emans Herdenkingswandeling op 18 mei

Uitgaan Plaats een reactie 2 min. leestijd
Riet Emans en Els Snijders tijdens de Graaf van Horne Wandeldag in 2016 (foto door Arjanne van Voorst)

Riet Emans heeft in haar actieve leven zeer veel betekend voor het wandelen in Weert en omgeving en in het bijzonder voor het Graaf van Hornepad. Het Graaf van Hornepad is de langste aangesloten wandelroute rondom Weert. Op zaterdag 18 mei wordt tijdens de zesde Herdenkingswandeling voor Riet Emans de laatste etappe van het Graaf van Hornepad afgelegd.

Eerbetoon

Na haar vroegtijdige overlijden in 2016 werd in mei 2017, als eerbetoon, de Riet Emans Herdenkingswandeling gehouden. Een wandeling van ongeveer 15 km over een deel van haar geliefde Graaf van Hornepad. Veel vrienden, familie en bekenden liepen mee.

Na het succes van deze wandeling werd besloten om hier een traditie van te maken. Jaarlijks wandelden deelnemers rond 17 mei (de datum van haar verjaardag) een etappe van ongeveer 15 km van het Graaf van Hornepad.

Na een onderbreking door de pandemie vindt dit jaar op zaterdag 18 mei de 6e editie plaats. Opnieuw wordt circa 15 km gewandeld. Het totale Graaf van Hornepad is ongeveer 92 km lang. Omdat met de 6e Herdenkingswandeling het gehele pad is afgelegd, is besloten dat dit de laatste editie is. 

Praktische informatie

De start van de wandeling is op zaterdag 18 mei om 10.00 uur op de Dries (vlakbij het treinstation) in Weert. Vanaf daar wandelen deelnemers via de mooie wijk Graswinkel en de voetgangersbrug over de Ringbaan naar prachtige natuurgebieden zoals de Krang, Natuurgebied Ellburg en het Heijkersbroek naar Ell. Hier verlaten de wandelaars het pad en buigen ze af naar Ell. Daar worden ze met een pendeldienst teruggebracht naar de start in Weert. 

Deelname aan de herdenkingswandeling is gratis. In verband met het terugbrengen van wandelaars van de finish naar de start is opgave noodzakelijk. Dit kan tot en met 16 mei bij padcoördinator Theo Beelen, via [email protected] of 0495-533966. Deelnemers dienen zelf eten en drinken mee te nemen voor onderweg. Bij de finish in Ell is een horecagelegenheid.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie