Meerdaagse training ‘Omgaan met dementie voor vrijwilligers’

Punt Welzijn organiseert in samenwerking met Hulp bij Dementie en MET ggz de gratis training ‘Omgaan met dementie’. De training bestaat uit 3 dagdelen en is bedoeld voor vrijwilligers die betrokken zijn bij personen met de ziekte dementie, zoals dementiemaatjes. Maar ook voor inwoners die interesse hebben om (dementie) vrijwilliger te worden. De training is bedoeld voor (toekomstige) vrijwilligers uit de gemeente Weert en Nederweert.

In de training leer je meer over de verschillende vormen van dementie en hoe je om kunt gaan met mensen met deze ziekte. Ook wordt er ingegaan op de rol van mantelzorgers en de invloed die dementie op hun leven kan hebben. 

Maatje worden?

Als maatje van iemand met de ziekte dementie (in een beginstadium) ben je er voor deze persoon, maar bied je ook de mantelzorger even een adempauze. In overleg bepaal je wat jullie gaan doen. Zo kun je samen gaan wandelen, een spelletje doen of bied je gewoon fijn gezelschap. Als dementiemaatje word je vrijwilliger bij Punt Welzijn. Na de aanmelding gaan wij op zoek naar een geschikte match. De cursus zorgt dat je goed toegerust bent op je vrijwilligerswerk. Daarnaast kun je rekenen op ondersteuning vanuit Punt Welzijn en Hulp bij Dementie. 

Een dementiemaatje aan het woord: “Als vrijwilliger ben je vrij om invulling aan je taak te geven afhankelijk van de situatie. Doordat wij als maatje een band met de mantelzorgers opbouwen kunnen zij hun hart luchten en krijgen ze even tijd voor zichzelf. Het is een zeer zinvolle besteding van een paar vrije uurtjes, die niet alleen anderen blij maakt maar ook jezelf. Doen!”   

Data en informatie

De training vindt plaats op donderdag 2, 9 én 16 juni. Telkens van 15:00 tot 17:00 uur in het Keenter Hart, St. Jozefskerkplein 3 in Weert. Wil je meer informatie of wil je je aanmelden? Kijk op www.puntwelzijn.nl onder ‘activiteiten’. Ook kun je bellen naar 0495-697900 of een email sturen naar [email protected].