Picknick tijdens openingsweekend Kasteelpark Nijenborgh

Op zondag 5 en maandag 6 juni vindt de feestelijke opening van Kasteelpark Nijenborgh, het Weerter stadspark, plaats. Een van de opvallendste activiteiten is een gezellige picknick waarvoor vanaf nu picknickpakketten te reserveren zijn.

Neem zelf je picknickkleedje mee, zoek een plekje op het grasveld en geniet van het heerlijke picknickpakket dat de organisatie in samenwerking met Albert Heijn Heerschap met liefde heeft samengesteld. In het pakket vinden deelnemers onder andere broodjes met zoet en hartig broodbeleg, een gekookt eitje, twee stuks fruit en drinken. De volledige inhoud is te vinden op de website.

De picknick vindt plaats op het noordelijke veld van het nieuwe park, op maandag 6 juni tussen 11:00 en 13:00 uur. Deelnemers kunnen binnen dit tijdsblok zelf kiezen op welk moment zij arriveren.

Zomerse muziek

De picknick wordt opgeluisterd door lieflijke zomerse klanken vanaf het podium, dat ter gelegenheid van het openingsweekend is opgebouwd.

Het eerste uur is voor JEM, drie jonge meiden met een passie voor muziek. Door hun talenten te bundelen is een muziektrio ontstaan met een unieke samenklank, gekenmerkt door de authentieke close harmony zang.

Tijdens het tweede picknickuur presenteert Zangschool Zang en Co, van de Weerter zangeres, singer-songwriter en zangdocent Linda Smeets, verschillende korte akoestische sessies van muzikanten die elkaar vonden op de zangschool.

Vooraf reserveren

Vooraf dienen liefhebbers picknickpakketten te reserveren via www.stichting1568.nl/picknick. Dit is mogelijk tot uiterlijk 22 mei, maar ben er op tijd bij want op is op! In de webshop zijn vouchers voor ‘grote eters’ (volwassenen à €6,00) en ‘kleine eters’ (kinderen à €4,00) verkrijgbaar.

De picknick wordt tevens mogelijk gemaakt door de ondersteuning van Lions Kempenbroek. Om de activiteit voor zoveel mogelijk mensen een feestje te maken heeft partner Heerschap ter waarde van 1568 euro aan tickets beschikbaar gesteld aan mensen die dat goed kunnen gebruiken.

Feestelijk weekend

De picknick in het park is onderdeel van het feestelijke programma tijdens het pinksterweekend, zondag 5 en maandag 6 juni. Het openingsweekend wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Weert, Provisus Stichting St.-Jozef en Stichting 1568. Het volledige programma is te vinden op www.stichting1568.nl.