Lekker Fit Week op zes basisscholen in Weert

Algemeen Uitgaan Weert 3 reacties 2 min. leestijd

Tijdens de Lekker Fit Week, van maandag 20 juni t/m vrijdag 24 juni, wordt in Weert op zes verschillende basisscholen een gezondheidsweek georganiseerd. Punt Welzijn, Meerderweert, Eduquaat en Fontys Sporthogeschool organiseren elke dag verschillende activiteiten binnen het thema ‘Gezond opgroeien in een gezonde omgeving’.

De Lekker Fit Week is dé week van het schooljaar waarin een gezonde leefstijl extra onder de aandacht wordt gebracht. We willen kinderen, ouders en docenten laten ervaren hoe belangrijk het is dat kinderen gezond kunnen opgroeien. Bij gezond opgroeien is het niet alleen belangrijk dat kinderen voldoende bewegen en gezond eten maar ook dat ze gelukkig zijn, mee kunnen doen, voor zichzelf kunnen zorgen en dromen hebben voor de toekomst.

Studenten van de Fontys Sporthogeschool organiseren de gezondheidsweek op de basisscholen. Op maandagochtend vindt er op elke basisschool een opening plaats waar de studenten zichzelf voorstellen en de hele school al bewegend en dansend de week opent. Hierna worden er gedurende de week sportclinics aangeboden door  lokale (sport)verenigingen, gezondheidslessen gegeven in de klas, komt de Rabo Urban Sporttour langs in de wijk en is er veel aandacht voor de dynamische schooldag (schoolpleinspelen, bewegend leren en beweegtussendoortjes). Op vrijdagmiddag wordt de week weer met de hele school samen afgesloten.

De scholen die dit jaar meedoen zijn de Kameleon/Talent2 NT2 taalschool, de Firtel, OJBS de Duizendpoot, Aan de Bron, Het Dal en St. Jozef.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
3 reacties