Samen-doen Fonds Moesel ondergebracht bij Sponsorwinkel

Algemeen Weert Reageer 3 min. leestijd

Het Samen-doen Fonds Moesel is onderdeel geworden van de Sponsorwinkel. Vanaf nu kunnen hier aanvragen gedaan worden voor financiële bijdragen voor activiteiten in de wijken Moesel en Keent. Dat kan via de website van de winkel, die op haar beurt weer onderdeel is van Punt Welzijn.

Bijdragen

Verschillende organisaties hebben de afgelopen jaren een financiële bijdrage mogen ontvangen van het Samen-doen Fonds. “De Vêrkusköp; een aantal jeugdactiviteiten hebben wij mee mogelijk kunnen maken. De Harmonie Weert-Zuid heeft ook een bijdrage van ons gekregen. En afgelopen week hebben we Scouting Keent-Moesel ook nog een bijdrage kunnen geven voor het opknappen van hun douches en toiletruimten”, zo somt Paul Horsmans op. Hij is de voorzitter van de Sponsorwinkel.

Overdracht

In 2012 werd het Samen-doen Fonds Moesel opgericht. Punt Welzijn werd toen de beheerder van Wijkcentrum Moesel. Het oude bestuur had nog een spaarpotje. Aan Punt Welzijn is toen gevraagd ook dit te gaan beheren. Horsmans: “… die hebben aan Punt Welzijn gevraagd: kunnen jullie elk jaar een aantal initiatieven uit de wijk Moesel financieel ondersteunen?”.

11 maanden geleden heeft Punt Welzijn het buurthuis op haar beurt overgedragen aan een nieuwe stichting. Over het Fonds zegt Punt Welzijn: “Dat willen we in stand houden. En ze hebben aan de Sponsorwinkel gevraagd of zij de aanvraagprocedure (voor de financiële bijdragen red.) willen overnemen omdat de Sponsorwinkel ook al het Samen-Fonds beheert”. Dit is een vergelijkbaar fonds, maar dan voor activiteiten in heel Weert.

Verbinding

Het Samen-doen Fonds Moesel is er, volgens Horsmans, speciaal voor activiteiten in Moesel en Keent waarbij mensen samen iets nieuws doen: “Activiteiten voor kinderen, meer samenhang tussen verschillende nationaliteiten. Daar waar je mensen in verbinding kan brengen, dat zien wij het liefste”.

Aanvraagprocedure

In het verleden kon er financiële ondersteuning aangevraagd worden door een mailtje te sturen naar het Fonds. Dat verandert nu, zo vertelt Horsmans. “Het gaat nu volledig automatisch via de website van de Sponsorwinkel: www.sponsorwinkelweert.nl. Daar staat dan een kopje ‘Samen(doen) Fondsaanvragen’,

De voorzitter van de Sponsorwinkel besluit: “Het is wel altijd goed om even te kijken naar ‘de spelregels’ en dan is de aanvraagprocedure eigenlijk heel erg eenvoudig”.

Bekijk de video: https://youtu.be/PHRbKZbJqYY

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie