Stichting Eduquaat viert 10-jarig jubileum

Woensdag 8 juni viert stichting Eduquaat haar 10-jarig jubileum in het Munttheater in Weert. Ter ere van het jubileum is een speciaal Eduquaatlied geschreven waarvan de videoclip dan gepresenteerd wordt. De zeven aangesloten basisscholen hebben elk een eigen interpretatie gemaakt aan de hand van dit lied. Deze presentaties, die een beeld geven van zowel de diversiteit als de eenheid van de scholen, krijgen eveneens een podium tijdens deze feestmiddag.

Bijna twaalf jaar geleden (1 augustus 2010) zijn Stichting Katholiek Onderwijs Weert Zuid en Bestuurscommissie Weert samengegaan in een nieuwe stichting, Eduquaat. Vanwege de coronaperikelen heeft het wat langer geduurd, maar nu wordt het oorspronkelijk 10-jarig jubileum alsnog gevierd.

Dat is belangrijk, vindt Frank Cuppers, bestuurder van Eduquaat. “Als stichting mogen we trots zijn op alle inspanningen, resultaten en ervaringen die we samen met onze kinderen hebben geleverd en opgebouwd. We blijven de komende jaren een dynamische stichting waar iedereen met ziel en zaligheid werkt, waar de lijntjes naar elkaar kort zijn en de kernwaarden eigenheid, gezamenlijkheid en onderzoekend zichtbaar blijven.”

Hij is dankbaar voor de inzet, betrokkenheid en veerkracht die alle medewerkers de afgelopen tijd hebben geleverd en getoond. “Op naar een nieuwe periode waarin plezier, ontwikkeling en een goede gezondheid de boventoon zullen (blijven) voeren: niet alleen, maar samen; we gaan het doen!” Met deze zin slaat Cuppers een brug naar het vrolijk meeslepende Eduquaatlied waarmee de feestmiddag geopend gaat worden. In het kader van het jubileum zijn via Spotify tevens podcasts van medewerkers en leerlingen van de zeven scholen te beluisteren.

Het programma voor de medewerkers in het theater start om 15.00 uur. De presentatie is in handen van Joris de Hoop (oud-leerling Eduquaat) en zijn vader Richard de Hoop, die ook het lied heeft geschreven voor de stichting. Na de voorstelling is er ruimte voor een gezellige borrel en een maaltijd.