Winnend recept jubileumbier Sociëteit Amicitia komt van Thijs Douven

Het was afgelopen zondag goed toeven op het terras van het Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof in Nederweert. Het mooie weer, de gezellige sfeer en de muziek van Bér Donkers en de Hermeni-j Vannix maakten het plaatje compleet.

En dan natuurlijk het proeven van de nieuwe biertjes die negen leden van het Bierbrouwersgilde De Pelikaan hadden gebrouwen. Daarbij was de grote vraag welk biertje gekozen zou worden om het predicaat “Jubileumbier Sociëteit Amicitia 1842 uit Weert” te mogen dragen.

Een zeskoppige deskundige jury had er een behoorlijke klus aan om de biertjes te beoordelen. De bieren in de categorie ‘blond en zwaar-blond’ werden op diverse onderdelen zoals de kwaliteit van de schuimkraag, de kleur, helderheid, het aroma getest. Belangrijk onderdeel is natuurlijk ook de smaak van het bier – de bitterheid, zoetheid en afdronk en mondgevoel.

En de winnaar is

Rond 16.30 uur kon de president van Sociëteit Amicitia, Peter van Wegberg, de winnaar bekend maken. Het bier dat door de jury als beste beoordeeld werd was van de hand van Thijs Douven uit Nederweert. Hij ontving een glazen bierpul met inscriptie als blijvende herinnering. Maar ook ‘eeuwige roem’ valt hem te beurt, want zijn naam zal vermeld worden op het etiket van het speciale jubileumbier van Sociëteit Amicitia 1842 Weert.

Stadsbrouwerij De Brouwschuur in Weert zal op 6 juli het recept van Thijs Douven gebruiken om dit speciale jubileumbier te brouwen.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je dit nieuwe blonde biertje zelf proeven? Dat kan want op zondag 11 september zal dit jubileumbier tijdens een feestelijke middag gepresenteerd worden bij Stadscafé De SooS, Markt Weert.