Deur machinekamer geforceerd om mensen uit lift te redden

De brandweer werd zondag rond 18.30 uur gealarmeerd vanwege een liftopsluiting op het NS-station in Weert.

Op het station zaten vier personen (twee vrouwen, een man en een baby) vast in een lift die halverwege was vastgelopen. Eén van de vrouwen gebaarde dat het niet goed ging en het gevoel had dat ze flauw ging vallen. Daaropvolgend besloten de NS-beveiliger en de brandweer om haast te maken en niet te wachten op een monteur die pas een uur later ter plaatse kon komen.

In het verleden had de brandweer de beschikking over een sleutel van de machinekamer bij de lift. Echter is in opdracht van de NS de cilinder van de deur vervangen. De brandweer kan er dus niet meer in.

Gezien de verslechterende situatie in de lift werd besloten om de deur van de machinekamer te forceren. Met o.a. een breekijzer werd de deur opengebroken zodat de brandweer de lift langzaam kon laten zakken.

Eenmaal beneden kon de brandweer de liftdeuren openen en konden de vier aanwezigen weer frisse lucht inademen. Opgelucht en dankbaar verlieten ze vervolgens het NS-station.

Net op het moment toen de brandweer het station wilde verlaten meldde zich nog een man die met de lift naar boven wilde. De brandweer bood hem een helpende hand om boven te kunnen komen.

Drukke lift-zondag

Het was overigens vandaag de derde liftopsluiting waar de brandweer voor in actie moest komen. Eerder vandaag moesten ze ook al bij St. Martinus en bij wooncomplex De Kluis iemand uit de lift redden.

Bekijk een video: https://youtu.be/j2zUtL90zKk