Hema IJzeren Man volksloop onder mooie omstandigheden

Algemeen Sport Weert Reageer 2 min. leestijd

Zondag 3 juli was het weer tijd voor de maandelijkse Hema IJzeren Man Volksloop. De jeugd ging om 9.30 uur van start.

Voorafgaand aan de start werden enkele jeugdige lopers gehuldigd. De zussen Fay en Roos Sentjens werden beloond met een medaille voor hun tiende deelname. Onder prachtige weersomstandigheden werd er vervolgens 1,2 of 2,5 kilometer gelopen.

Om 10.00 uur volgden de deelnemers van de andere afstanden. De volksloop trekt veel deelnemers uit de regio en er is een vaste kern die elke eerste zondag van de maand deelneemt. Tientallen lopers hebben al 10, 50, 100, 200 en 300 keer meegelopen. Maar zijn ook lopers die al 400 keer hebben meegedaan.

Maar er komen ook telkens weer nieuwe lopers. En ze komen zelfs van heinde en verre. Deze editie hadden ze lopers uit Ternat, België en uit Nederhorst den Berg. Deze keer stond zelfs een Schot uit Edinburgh aan de start. Simon Maclean gaf na afloop aan dat hij op een schitterend parcours gelopen had. Hij kwam volgend jaar zeker weer terug. Ze hebben hem uiteraard uitgenodigd voor 4 september. Dan wordt de 500ste loop georganiseerd.

Onze eerstvolgende loop is op 7 augustus. Daar kun je vanaf woensdag 6 juli weer op inschrijven via www.inschrijven.nl.

Jubileumloop op 4 september

Op 4 september vieren ze de 500 editie van de volksloop die intussen de Hema IJzeren Man Volksloop heet. Dat is dus een mooie mijlpaal om bij aanwezig te zijn. Als jij je voor 15 augustus inschrijft voor deze loop ontvang je op 4 september een jubileumshirt.

De speciale inschrijvingslink: https://inschrijven.nl/form/2022090416344-nl

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie