Omgekeerde vlaggen in Weert worden verwijderd

Sinds woensdagochtend 27 juli ziet de gemeente Weert op verschillende plekken in Weert de omgekeerde Nederlandse vlag hangen als protest van de boeren richting de landelijke politiek in Den Haag.

De geplande reductie van de uitstoot van stikstof heeft een grote impact op agrarische ondernemers. Het college van burgemeester en wethouders staat achter het grondrecht dat er in Nederland geprotesteerd mag worden. Maar aan de andere kant begrijpt het college ook dat er inwoners zijn die aanstoot nemen aan het op deze manier tonen van de Nederlandse vlag.

Volgens Artikel 2:10 lid 2c van de APV (gemeentewet) beschrijft dat het verboden is om zonder vergunning een openbare plaats te gebruiken voor het plaatsen of aanbrengen van een voorwerp / voorwerpen op of boven een openbare plaats. Dit verbod geldt niet als het voorwerp niet langer dan vijf dagen aanwezig is.

Daarom dat het college dit protest gedurende deze vijf dagen toestaat, en daarna laat verwijderen.