Politiehelikopter biedt extra ogen in Altweerterheide

Donderdagavond stonden veel inwoners van Altweerterheide op straat om naar de lucht te kijken. Er cirkelde namelijk een politiehelikopter boven het dorp.

De politiehelikopter was bezig met een surveillance-vlucht boven het Weerterland toen er vervolgens een melding binnen kwam over een incident met een motor in Altweerterheide.

Er was naar de hulpdiensten gebeld nadat een motorrijder was gevallen in het dorp. En dat terwijl de motor met lage snelheid over de weg reed. Men maakte zich zorgen. Toen buurtbewoners de motorrijder uit Belgie overeind wilden helpen reageerde hij niet bepaald vriendelijk op de toegesnelde hulp.

De politie kwam ter plaatse om te kijken wat er aan de hand was. Omdat de helikopter toevallig in de buurt was, konden ze vanuit de lucht extra ogen bieden voor de politie op de grond indien de motorrijder er vandoor zou gaan.

De motorrijder is vervolgens gecontroleerd, maar er werden geen strafbare feiten geconstateerd. De motorrijder mocht vervolgens zijn weg weer vervolgen.