Team Brandveilig Leven aanwezig op weekmarkt

1 reactie

Vanaf 1 juli zijn rookmelders verplicht. Benieuwd waar je op moet letten? Op de weekmarkt staat zaterdag een informatiestand van de Veiligheidsregio Limburg-Noord.

Veiligheidsregio Limburg-Noord is erop gericht om inwoners en bezoekers van Noord- en Midden-Limburg beter te beschermen tegen (gezondheids)risico’s, rampen en crises. Zij zijn er voor jouw veiligheid.

Die veiligheid beschermen ze door risico’s in kaart te brengen en aan de hand daarvan voorbereidingen te treffen op mogelijke rampen en crises. Dat doen ze echter niet alleen. Door samen te werken met hun partners, kunnen ze tijdens en na een ramp of crisis zo effectief mogelijk optreden. Zo houden ze onze regio veilig. Binnen Veiligheidsregio Limburg-Noord werken brandweer, GGD en crisisbeheersing samen.

Het team Brandveilig Leven is onderdeel van deze organisatie en zet zich in om het bewustzijn en de zelfredzaamheid te vergroten. Momenteel voert het team campagne aangaande de landelijke rookmelderplicht die 1 juli jl. is ingegaan. Een groep vrijwilligers staat met een campagnestand voor iedereen klaar.

Het team is aanwezig om vragen van inwoners te beantwoorden aangaande deze nieuwe regelgeving. Je kan de vrijwilligers aanstaande zaterdag 9 juli van 9:00 tot 16:00 uur vinden voor het Museum W aan de Markt te Weert. Kom gerust langs!

Rookmelders vanaf 1 juli 2022 wettelijk verplicht

Rookmelders redden levens. Daarom geldt vanaf 1 juli 2022 een nieuwe wet: minimaal een rookmelder op iedere verdieping. Gelukkig is het plaatsen zo gedaan. Weten hoeveel rookmelders jij nodig hebt?

Check het op www.rookmelders.nl Koop ze en plak ze op. Zo zorg je voor jouw veiligheid en die van je dierbaren en voldoe je aan de nieuwe wet.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie