Naar school met een mooie steen

De zomervakantie is voorbij en het nieuwe schooljaar is deze week begonnen. Afgelopen maandag 5 september was het zover, alle klasgenootjes kwamen weer bij elkaar op het schoolplein. Aan alle leerlingen van basisscholen die onder Stichting Eduquaat vallen, werd gevraagd op de eerste dag een mooie (egale) steen mee te nemen.

Speciaal voor het 10-jarig jubileum van stichting Eduquaat is een lied geschreven: ‘Niet alleen, maar samen’. Het Eduquaatlied vertaalt de intenties van de stichting in een vrolijk meeslepende melodie die nog lang nadreunt. Een zin die telkens weer terugkomt in de songtekst is: ‘we gaan het doen’.

Een steentje bijdragen

Deze zin sluit mooi aan op het thema ‘Samen bouwen wij aan de toekomst’, wat tijdens het nieuwe schooljaar centraal staat op de zeven Eduquaat basisscholen in Weert en omgeving.

Alle activiteiten rondom de opening van het schooljaar stonden in het teken van meedoen, elkaar helpen en ondersteunen, een steentje bijdragen. Aan alle leerlingen werd daarom gevraagd na de zomervakantie een steen(tje) mee te nemen.

Dit mocht een steen zijn uit de eigen tuin, de favoriete speelplek, maar ook een steen die ergens op vakantie of een dagje uit gevonden is. Iedere steen was goed, zolang die de leerling aanspreekt en de oppervlakte enigszins egaal is.

In deze eerste schoolweek werd namelijk op de steen getekend en gekleurd. Vervolgens gaf iedere school zelf invulling aan de creatieve presentatie van deze gekleurde stenen.

Bekijk / beluister het Eduqaatlied via Youtube: https://youtu.be/1A9zjjM4fEk