Philips van Horne in digitale schijnwerpers als ‘verborgen’ poptempel

Algemeen Weert Reageer 2 min. leestijd

Proeftuin Popmuziek werkt aan het uitstippelen een heuse muzikale wandel / fiets / auto route door de regio. Door de hele Cultuurregio Noord-Limburg vind je verborgen Poptempels: plakkaten die je direct naar unieke, aan de plek verbonden muziek brengen.

Voorbijgangers scannen de QR-code op het bordje en komen zo meer te weten over onze bruisende popsector. De route zal uiteindelijk bestaan uit meer dan 50 plekken, die volledig uitgestippeld worden op Google Maps.

Philips van Horne

In Weert helpen ze daar graag aan mee met het nomineren van onder andere de Philips van Horne. De Philips van Horne is de springplank voor aanstormend jonge muzikale talenten. Er worden namelijk talrijke verschillende toegankelijke muziekevenementen georganiseerd. Zo werd er in 2019 de 35ste editie van Muziekgala en de 31ste editie van Van Horne Pop georganiseerd. Maar ook het akoestische evenement Unplugged heeft al haar 12de editie gehad in 2018.

Deze evenementen hebben verschillende bands gevormd. Desondanks dat er veel bands een tijdelijk karakter hadden, zorgen de muziekevenementen voor muzikaal samenspel. De basis van de muziek, gezien worden en anderen zien spelen, geven de muzieklessen een extra dimensie voor jonge muzikanten om meer uit hun talenten te halen.

Veel verhalen van deze muzikale evenementen worden gekoesterd door oud-leerlingen. De Philips van Horne past dan ook zeker in de wandelroute van bijzondere plekken waar aan talentontwikkeling gedaan wordt.

Onthulling QR-code

Woensdag werd bij de Philips van Horne de QR-code onthuld. Deze code leidt je naar de website waar je meer informatie vindt over de springplank voor aanstormend jonge muzikale talenten.

Het bordje werd onthuld door in het bijzijn van Isa Verwijlen (docente Nederlands), Sven Heijman (docent muziek) en Martijn Smolenaers (Cultuurregio Noord-Limburg).

Meer informatie en verborgen poptempels vind je via: www.proeftuinpopmuziek.nl

Bekijk een video: https://youtu.be/kTodmd7DZDA

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie