Proosten op het nieuwe schooljaar bij Basisschool Tungelder

Het nieuwe schooljaar is weer begonnen. In Tungelroy werd daar maandagochtend op een feestelijke manier bij stilgestaan. De kinderen proostten samen met de meesters en juffen op het nieuwe leerjaar, een nieuwe naam voor de school en een nieuw logo.

Nieuwe naam

Basisschool Joannes in Tungelroy heet vanaf vandaag officieel Basisschool Tungelder. Deze nieuwe naam is bedacht door de kinderen zelf, zo vertelt directrice Lucie Niessen. “Ja, we zijn in Tungelder …. De meest logische naam eigenlijk”.

Logo

Bij een nieuwe naam hoort ook een nieuw logo. Dit beeldmerk is gemaakt door de Tungelroyse grafisch ontwerpster Karin Strijbosch. “Het logo is een boom met heel veel kleurige blaadjes eromheen”, zo vertelt de directrice. Aan het einde van het vorig schooljaar werd het al gepresenteerd maar vanaf nu is het dan ook officieel in gebruik genomen.

Visie

Sinds 2019 is er in Tungelroy gewerkt aan een nieuwe visie. Niessen: “Af en toe moet je als school je visie onder de loep nemen en kijken van past het nog bij ons, bij de maatschappij, bij de kinderen en ouders .. Ieder kind mag hier zijn wie hij of zij wil zijn, ieder kind mag hier op zijn eigen niveau en tempo groeien, de leerkrachten passen hierbij hun rol aan en we hebben vier kernwaarden: plezier, vertrouwen, betrokken en structuur”.

“Bij een nieuwe visie hoorde voor ons een nieuwe naam en een nieuw logo om gewoon echt fris opnieuw te starten”, zo verklaart de directrice de naamsverandering en het nieuwe logo.

Proosten

Nadat de kinderen maandagochtend welkom waren geheten werd er geproost. Hiervoor werd de kinderchampagne ontkurkt door de meesters en juffen. Daarna was het tijd om afscheid te nemen van de op het schoolplein aanwezige vaders en moeders. Over een rode loper gingen de verschillende groepen de school binnen. En daarmee ging het schooljaar 2022-2023 toch echt officieel van start.

Lucie Niessen is sinds kort bij de Tungelroyse basisschool werkzaam is als directrice. In deze video legt ze onder andere uit wat het nieuwe logo van Basisschool Tungelder symboliseert.

Bekijk de video: https://youtu.be/i2PTiwaQtYs