Vertoning film Landschap zonder Grenzen in Stramproy

Algemeen Uitgaan Weert Reageer 2 min. leestijd

Donderdagavond werd in Stramproy onder grote belangstelling voor de eerste maal de natuurfilm Landschap zonder Grenzen getoond. Een 1,5 uur durende film over het Kempen~Broek waarin vooral natuur, maar ook cultuur van deze regio werd getoond. De bezoekers waren zeer te spreken over de mooie natuur en de kwaliteit van de filmbeelden.

De volgende gebieden passeerden de revue: het Weerterbos met onder andere edelherten en vlinders; de Krang met insecten en boomkikkers; de Luysen met bijzondere natuur rond de voormalige visvijvers; de Loozerheide met runderen, de aparte natuur rondom de zinkfabriek en de bijzondere architectuur van Budel-Dorplein; de Laurabossen met vennen en karakteristieke natuur; Stramproy en omgeving met onder andere konikpaarden en ooievaars.

De film is opgenomen en gemaakt in 4K/UHD (= 4xHD), dat een zeer hoge beeldkwaliteit garandeert. Dieren, vogels, planten en insecten komen zeer dichtbij en kleurrijk in beeld.

Jan Bovend’Eerdt uit Stramproy heeft jaren in de regio gefilmd. Na zijn overlijden heeft een videogroep uit Helmond gedurende twee jaren aan de film gewerkt, onder andere door een scenario te schrijven en de montage van deze bijzondere produktie te verzorgen.

Tweede voorstelling

Op dinsdag 4 oktober om 19.30 uur wordt de film ‘Landschap zonder Grenzen’ voor de tweede maal vertoond in ‘de Zaal’ in Stramproy. Entreekaartjes á € 4 zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Boekhandel Benelux in Stramproy. De organisatie is in handen van de Culturele Werkgroep Stramproy.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie