3hoven kleurt Gi-Ga-Groen!

‘Gi-Ga-Groen!’ is dit jaar het thema van de Kinderboekenweek. Op de drie verschillende locaties van het Boshovense Kindcentrum 3hoven werd deze boeken-12-daagse woensdagochtend feestelijk geopend. Voor deze gelegenheid kwamen, op het domein voor de middenbouw aan de Anjelierstraat, de kinderen en teamleden in het groen naar school.

Dansen

Zestien leerlingen hadden voor de feestelijke opening een dansje ingestudeerd. Op de muziek van ‘Gi-Ga-Groen!’ van Kinderen voor Kinderen werd er uitbundig gedanst. Ook verschillende toekijkende leerlingen, ouders en leerkrachten konden niet stil blijven staan.

Gi-Ga-Groene kleren

Vandaag was de dresscode op 3hoven groen. De school kleurde dan ook Gi-Ga-Groen. Veel kinderen hadden thuis in hun kast geschikte kleding gevonden. Ook de teamleden waren in het groen gekleed.

Boekenkast

Speciaal voor de Kinderboekenweek is de leesboekenkast in de schoolbibliotheek ingericht met boeken die aansluiten bij het thema. Zo staan er ander andere ‘De wonderen van het bos’. Van Mack van Gageldonk en ‘De aarde heeft jou nodig!’ van Philip Bunting.

Speerpunt

De Boekenweek voor kinderen blijft belangrijk, aldus Bregje Salemans, schoolleider bij 3hoven. “Een van onze speerpunten dit jaar is lezen”, zo vertelt ze. “Alle kinderen starten ’s ochtends al op met lezen en de komende dagen staat uiteraard het thema ‘Gi-Ga-Groen!’ centraal”. De Kinderboekenweek 2002 duurt nog tot zondag 16 oktober.

In deze video zie je hoe de Kinderboekenweek woensdagochtend op 3hoven werd geopend.

Bekijk de video: https://youtu.be/RVTMcXt9R7o