Afscheid met gilde-eer voor Henk Boes

Zaterdag werd in het Crematorium Weerterland afscheid genomen van Henk Boes. Boes is altijd verdienstelijk geweest naar de samenleving toe. Denk aan o.a. zijn bijdragen aan de Weerter Minima Groep en het Weerter Stadsgilde.

Voor zijn bijdragen aan de Weerter Minima werd hij in 2020 nog op bijzondere wijze in het zonnetje gezet. Maar Henk heeft zich ook talloze jaren ingezet voor het Gilde van Weerter Stadsschutte Sinte Catharina 1480. Hij was maar liefst drie keer koning van het Weerter stadsgilde.

Om Henk een laatste eer te bewijzen werd zaterdag nog een biertje open gemaakt en vond het afscheid met gilde-eer plaats. De kist van Henk werden voorzien met een vlag gilde-versierselen. Ook de leden van het gilde waren in vol ornaat aanwezig om afscheid te nemen van hun geliefde Henk.

Rust zacht.


Een fotobijdrage van Theo Van de Winkel