Twee waterlekkages en een zinkgat in Weert

Het is vandaag een klein beetje (dra)maandag voor wat betreft de leidingen die in Weerter bodem liggen. Vandaag werden er twee waterlekkages en een ‘sinkhole’ bij de statistieken toegevoegd.

Het eerste defect aan de waterleiding werd vanochtend geconstateerd op de Tromplaan in de wijk Leuken. Monteurs van WML werden aangestuurd om het probleem te verhelpen.

Rond 15.30 uur werd op het Bassin een zinkgat (ook wel sinkhole genoemd) ontdekt. Bij het voormalig Italiaanse restaurant zat een aardig gat in de grond. Vermoedelijk veroorzaakt door een kapotte riolering. Inmiddels er een afzetting geregeld, zodat niemand in het gat loopt.

Rond 19.00 uur mochten de monteurs van WML door naar de Maaslandlaan. Daar was ook een waterleiding beschadigd geraakt. Hier zijn de herstelwerkzaamheden nog volop gaande. De liefhebbers van kraanwater kunnen gebruik maken van een standpijp ter hoogte van Maaslandlaan nummer 72.