Feestelijke start 5-jarig bestaan Hornehoof

Woonzorgcentrum Hornehoof bestaat 5 jaar. En dit vieren medewerkers, bewoners, mantelzorgers en vrijwilligers de gehele maand november met allerlei festiviteiten. Het feestelijke programma staat in het teken van verbinding met elkaar.

Op vrijdag 4 november is het programma van start gegaan en hebben de bewoners van het woonzorgcentrum Hornehoof en van de omliggende woontorens een feestelijke middag gehad.

Tijdens de feestelijke middag werden belangrijke gebeurtenissen van Hornehoof met een rode draad belicht. Directeur Marc Janssen van Land van Horne, directeur Marty van Dam van Wonen Limburg en wethouder Michèle Ferrière blikten zowel terug als vooruit en benadrukten het belang van gezellig samenzijn in hun speech. Het officiële gedeelte werd afgesloten met een bezoek van schutterij St. Catharina. Zij opende in 2018 woonzorgcentrum Hornehoof.

Verschillende vormen van zorg

Op de plaats waar de Torenflat en Van Berlo Heem stonden, prijken nu alweer vijf jaar woongebouwen met appartementen, groepswoningen en ruimten voor ontmoeting. In oktober 2017 trokken de eerste bewoners in hun nieuwe woningen. Land van Horne biedt verschillende vormen van zorg aan in Hornehoof.

Er zijn in het woonzorgcentrum groepswoningen , ook wel kleinschalig wonen genoemd. Hier biedt Land van Horne intensieve zorg aan ouderen met dementie. Naast de groepswoningen zijn er bij Hornehoof ook appartementen waar Land van Horne zorg en begeleiding biedt aan ouderen met somatische (lichamelijke) klachten.

Tot slot zijn er in Hornehoof ook appartementen te huur via Wonen Limburg. Deze appartementen zijn gericht op veilig en comfortabel wonen. De bewoners ontvangen naar behoefte thuiszorg.

Bekijk een sfeerimpressie van de middag:


Een fotobijdrage van Theo Van de Winkel en Land van Horne