Filmdocumentaire Drukkerij Smeets nu ook online te bekijken

Algemeen Tussendoortje Uitgelicht Weert Reageer 1 min. leestijd

Onder grote belangstelling presenteerde Stichting De Aldenborgh Weert ‘Drukkerij Smeets’: een filmdocumentaire van Jo Brunenberg over de geschiedenis van Drukkerij Smeets en de vele mooie producten die daar werden gemaakt.

Brunenberg maakte aan de hand van de herinneringen van Jos Smeets een documentaire waarin wordt teruggekeken op de groei en bloei, maar ook op de uiteindelijke ondergang van deze gerenommeerde drukkerij. Jos Smeets was de laatste directeur uit deze drukkersfamilie. Hij heeft de ruwe versie van de film nog gezien; helaas overleed hij korte tijd later.

Het bedrijf telde in 1970 meer dan 1200 medewerkers, maar werd daarna drastisch ingekrompen. In 2019 werkten er nog 125 mensen. Er heerste grote verslagenheid toen ook zij bij het faillissement van Roto Smeets Group hun baan verloren. Velen vinden het nog steeds onbegrijpelijk waarom zo’n gerenommeerd bedrijf de poorten definitief moest sluiten.

In november was de film te zien in het Munttheater. Deze week verscheen de film online via het Youtube-kanaal van de maker Jo Brunenberg. Dus als je geen trek hebt in een klassieke kerstfilm op tv, dan is deze documentaire wellicht een kijktip.

Bekijk de video: https://youtu.be/5uzOGQuMLUs

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie