Kortebroekenweer rond de jaarwisseling

Algemeen Weert Reageer 2 min. leestijd

Het is pas tien dagen geleden dat er massaal geschaatst werd op onder andere de vijver bij het Vosseven, maar het nieuwe jaar zouden we wel eens in korte broek kunnen starten. Het wordt de komende dagen namelijk bijzonder warm voor de tijd van het jaar!

Gewoon lekker opdrogen in de zon

Die weersverwachting is ook de Weerter gedeputeerde van de provincie Limburg Geert Gabriëls niet ontgaan. Een nieuwjaarsduik lijkt volgens hem ‘niet eens meer echt koud maar “gewoon lekker opdrogen in de zon”‘ te worden.

Daar zou hij wel eens gelijk in kunnen hebben, want met 16 graden en een klein zonnetje is de huidige voorspelling voor aanstaande zondag 1 januari erg zacht.

Goed nieuws voor wie van plan is de jaarwisseling buiten door te brengen. Koukleumen wordt het in ieder geval niet! Met een matige wind en zo nu en dan een buitje zouden vuurwerkfans het beter kunnen treffen, maar ook een stuk slechter.

Warmterecords

De kans is dan ook groot dat er over een paar dagen weer een warmterecord sneuvelt. Het afgelopen jaar werd het op 1 januari in Limburg zo’n 15 graden. Gezien de huidige verwachting zou dat record dit jaar dus wel eens ingehaald kunnen worden. Wie weet wel in Weert?

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie