Clipopname is begin jubileumjaar voor Ronald en Carien

1 reactie

Ronald en Carien Moonen zitten 3 x 11 jaar in het vak. Door het jaar als Duo Difference, en de vastelaovendj-tijd als Ronald en Carien. In 1990 begon het muzikale echtpaar met Nederlands repertoire. Toen ze in 2010 met “Limburg laeftj met de Vastelaovendj’ tweede werden op het LVK ging de focus op Limburgstalig en veranderde hun leven drastisch.

Landelijke tv

‘Ergens waar je thuis kunt zijn’; met die single raakten Carien en Ronald begin jaren ’90 bekend bij het publiek. Met het nummer waren ze destijds verschillende keren te zien op de landelijke televisie, onder andere bij de NCRV. “We hebben toen een aantal singles en CD’s opgenomen bij Johnny Hoes”, zo vertelt Ronald. “Dat was landelijk best een leuke doorbraak”. “We traden daarna in heel het land op”, zo vult Carien aan. “Steeds avondvullende optredens van soms wel viereneenhalf uur”.

De provincie door

In 2010 bereikten Ronald en Carien de finale van het LVK. Sterker nog: ze werden tweede achter het Venlose W-dreej. Dat veranderde het muzikale leven van het duo. Carien: “In één keer word je overal gevraagd: van Maastricht tot Venray. Een half uurtje hier, een half uurtje daar. We rijden de hele provincie door … Heerlijk!”

Clipopname

Het jubileumjaar 2023 begint voor Ronald en Carien met de opname van een clip bij hun nieuwe vastelaovendj-nummer ‘Ein en al gezelligheid’. Een keur aan Weerter vastelaovendj-artiesten was dinsdagavond speciaal hiervoor naar café De Gruyter in Weert gekomen. Onder andere Stefan Wolter, Ed & Frans, Patrick Hendrikx, Deindanger, De Köpkes en ook burgemeester Vlecken liepen mee in de polonaise. “Ze kwamen allemaal verkleed in hun eigen kleding. Dat zag er fantastisch uit”, zo blikt Ronald terug. Carien: “De videoclip komt aanstaande zaterdag online. Allemaal kijken!”.

Benieuwd naar het eindresultaat? Je kan het bekijken via: https://youtu.be/315VHGltsSA

In deze video blikken Carien en Ronald Moonen terug op hun muzikale carrière en zien we de eerste beelden van hun nieuwe clip: https://youtu.be/461ezT5erWw.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie