Eerste Hema IJzeren Man Volksloop van 2023 in beeld

Algemeen Sport Weert Reageer 2 min. leestijd

Zondag 1 januari, de eerste zondag van het nieuwe jaar. Zoals gebruikelijk is er op de eerste zondag van iedere maand een Hema IJzeren Man Volksloop, dus ook op deze eerste zondag van 2023.

Een honderdtal lopers, die de dag ervoor oudejaarsavond vierden, stonden aan de start om hun afstand te lopen. Omdat velen van hen met een prijs van Hema of Posno Sport én met een wafel (ter ere van Nieuwjaar) naar huis gingen, waren er alleen maar blije gezichten te zien.

Jeugdlopers

Bij de jeugd op de korte afstand nam Jaydon Sint Jago nog een prijs in ontvangst die hij het afgelopen jaar gewonnen had met de jeugdcompetitie. In december was dat niet gelukt, omdat hij toen vakantie had.

Jeugdigen tot vijftien jaar kunnen ook in 2023 weer gratis deelnemen. Dit dankzij Sportakkoord Weert en Stichting Gezond en Ontspanning uit Nederweert. Ook dit jaar zal er vanaf april weer een jeugdcompetitie gehouden worden.

Senioren

Bij de senioren werd Harrie Nouwen uit Budel geëerd met een aandenken, omdat hij al 250 keer heeft deelgenomen. Een knappe prestatie door een trouwe deelnemer!

Ook voor volwassenen komt er weer een competitie waarbij de meest progressieve loper in de prijzen valt. Daarbij winnen niet de snelste lopers, maar degenen die het meeste geplust hebben met hun conditie, zodat iedereen kan winnen in zijn of haar categorie.

Volksloop anno 2023

Ander positief nieuws is dat het inschrijfgeld niet is verhoogd. In tijden waarin vrijwel alles duurder wordt houdt de Volksloop dezelfde prijs, zodat iedereen hieraan deel kan nemen. 

Sportievelingen die dit jaar acht keer of vaker deelnemen aan de maandelijkse loop maken bovendien kans op een prachtige e-bike ter waarde van € 1749,-. Deze is beschikbaar gesteld door Bikkel-Bikes/Fiets Service Weert.

De eerstvolgende loop vindt plaats op 5 februari.


Een fotobijdrage van Carlo van Hout

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie