Gruwelijke details over misdrijf in woning Vlasvenweg

Algemeen Weert 1 reactie 2 min. leestijd

Op zondag 10 juli 2022 werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een incident in een woning aan de Vlasvenweg in Weert. De bewoner van de woning bleek te zijn overleden en de politie stelde een onderzoek in.

Misdrijf

Inmiddels is bekend dat de bewoner, een Weerter groenteteler, door een misdrijf om het leven is gekomen. Tijdens een zitting in de rechtbank in Roermond bleek afgelopen dinsdag dat hij chloroform toegediend kreeg alvorens hij door wurging om het leven werd gebracht, zo meldt 1Limburg.

Weinig antwoorden

Een paar dagen na de vondst van het lichaam van het slachtoffer werd een Poolse vrouw opgepakt, een maand later een Poolse man. De Poolse vrouw zou een werkneemster van de groenteteler zijn geweest. Zij zou ook degene zijn die het chloroform, een vloeistof waarvan de damp bewusteloosheid kan veroorzaken, besteld zou hebben. Toch wijst ze in de politieverhoren zelf de Poolse man aan als dader, maar verder geeft ze weinig antwoorden.

Waarom het duo de groenteteler om het leven heeft gebracht is dan ook nog altijd niet duidelijk. Het Openbaar Ministerie vermoedt dat de man en vrouw een beroving hebben willen verhullen, maar tot op heden is niet bekend of ze daadwerkelijk iets buit hebben gemaakt.

Achter slot en grendel

Voorlopig blijven de verdachten in ieder geval achter slot en grendel. De Poolse vrouw wordt nog psychisch onderzocht en pas daarna wordt er een inhoudelijke zitting gepland waarbij het Openbaar Ministerie een straf eist tegen de verdachten.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Tags:
Deel dit bericht
1 reactie