Handbalsters Meos 1 Nederweert stunten tegen eredivisionist PSV 1

Nederweert – Dinsdagavond speelden de dames van Meos uit Nederweert in de bekerkwalificatie tegen eredivisionist PSV uit Eindhoven. In de eigen hal werd de wedstrijd na een bloedstollend einde gewonnen met 23-22.

Sterke dekking

De dames van Meos stonden sterk in de dekking en maakten het de dames van PSV vanaf minuut één uiterst lastig. De gehele eerste helft bleef het gelijk opgaan. Met een stand van 10-9 in het voordeel van Meos werd er de rust in gegaan. Toen het na de rust ook gelijk op bleef gaan, gingen de speelsters en het publiek er steeds meer in geloven. De dekking bleef hard werken en hield de ruimtes klein. Keepster Pien Gehlen keepte daarbij een uitstekende wedstrijd.

Beweeglijke opbouwers

Aanvallend werd er geknokt voor ieder doelpunt. De verdediging van PSV kreeg te weinig grip op de beweeglijke opbouwers van Meos. De keepster van PSV hield haar team lang in de race, maar trok uiteindelijk aan het kortste eind: 10 seconden voor tijd maakte Fleur Janssen het winnende doelpunt en kon er een klein feestje gevierd worden.

Topprestatie

De dames van Meos gaan nu door naar de 1/8 finale van de landelijke beker en mogen zichzelf tot de zestien beste handbalploegen van Nederland rekenen. Wat een prestatie van deze meiden! Ze willen graag alle supporters bedanken voor hun geweldige steun.