Hermeniekes on tour ietsje anders dan vorige edities

Archieffoto WdG / Theo Van de Winkel

Op de vastelaovendj-dinsdag 21 februari organiseren Kepèl Gootgemootj en de Hermeni-j Vannix weer het Hermeniekes on tour. Maar dit jaar ietsje anders als de vorige edities.

Diverse kepèllen en slagwerkgroepen verzamelen zich vanaf 11.30 uur bij Café Tramhalt. De instrumenten zullen warm geblazen worden en onder leiding van Tjeu Snoek zal er een gezamenlijke openbare repetitie gehouden worden.

Omstreeks 14.00 uur verzamelen de kepèllen zich om samen naar de Oude Markt te gaan om daar om 14.30 uur tamtam te gaan maken bij de “Kieëtele Dieënsdig” van de Rogstaekers.

Zeute inval!

Om 15.00 uur vertrekken de kepèllen, in totaal zo’n 125 muzikanten naar de Oelemarkt waar ze afzonderlijk en gezamenlijk muziek zullen maken maar waar ook diverse Weerter artiesten “binnen vallen” om een optreden te verzorgen. Tussen 17.00 en 17.30 uur sluiten ze gezamenlijk groots deze Tour-dag af. Ze gaan met iedereen er een geweldige middag van maken.