Thuisadministratie Weerterland zoekt vrijwilligers

Thuisadministratie Weerterland helpt inwoners van Weert en Nederweert orde te scheppen in de (financiële) administratie. Vaak worden inwoners doorverwezen door de gemeente of andere instanties. Maar de inwoner kan ook zelf om ondersteuning vragen. Punt Welzijn zoekt vrijwilligers om het team te versterken.

Maatwerk

Als vrijwilliger kijk je samen met de deelnemer(s) alle papieren door en zorg je voor overzicht. Elke situatie is maatwerk. Als het om een doorverwijzing vanuit de gemeente gaat, lever je samen met de deelnemer de informatie aan en worden de nog te ondernemen stappen afgesproken.

Je wordt ondersteund door een coördinator en er worden regelmatig trainingen verzorgd waaraan je gratis kunt deelnemen.

Basistraining

Persoonlijke eigenschappen waar je over beschikt zijn geduldig, gestructureerd, sociaal en stevig in je schoenen staan. Affiniteit met financiële administratie heeft de voorkeur, maar is zeker geen noodzaak. Iedere vrijwilliger start namelijk met een basistraining om direct uit de voeten te kunnen.

Als dit vrijwilligerswerk bij Punt Welzijn jou aanspreekt maakt de organisatie graag kennis met je.

Meer informatie

Heb je vragen of wil je je meteen aanmelden voor een kennismakingsgesprek? Neem dan contact op via 06-57476416 of mail naar [email protected].