Jeugdcompetitie van start bij HEMA IJzeren Man Volksloop

Zondag 5 maart vond de maandelijkse HEMA IJzeren Man Volksloop weer plaats. Deze maand werd er gestart met de jeugdcompetitie. Op drie verschillende afstanden kan de jeugd jonger dan 16 jaar deelnemen aan deze competie.

De competitie wordt gehouden in de maanden maar, april, mei, juni, september en oktober. Bij elke wedstrijd kunnen de jeugdige lopers punten verdienen. Na een reeks van wedstrijden wordt een klassement opgemaakt en winnen de eerste drie in elke categorie een beker. Meer informatie kun je vinden via de website AVWeert.nl.

Opkomst

De opkomst bij de HEMA IJzeren Man Volksloop zit wat betreft aantal deelnemers weer op het niveau van voor de coronapandemie.

Voor aanvang van de loop werden weer diverse lopers in het zonnetje gezet omdat ze tien keer hadden deelgenomen. Deze deelnemers ontvingen hiervoor een herinneringsmedaille.

Max van Ligten kreeg een award in de vorm van een kleine standaard aangeboden omdat hij voor de 100ste keer deelnam. Een prima prestatie, aldus de organisatie. De prijzen worden mogelijk gemaakt door Posno-sport Score4you. Wanneer lopers acht keer of meer deelnemen aan de loop maken ook nog eens kans op een Bikkel e-bike, beschikbaar gesteld door Fiets Service Weert.

De weersomstandigheden tijdens deze loop waren goed te noemen. De organisatie meldt dat ze allemaal vrolijke gezichten zagen verschijnen aan de start.

Volgende loop in april

Op zondag 2 april vindt de volgende loop plaats. Ook dan starten ze bij de langere afstanden met de lopers die bij de langere afstanden de meeste progressie maken. Iedereen kan daardoor winnen, het gaat niet om de eerste plaats maar hoe eenieder zijn of haar conditie verbetert.

Inschrijven

Vanaf dinsdag 7 maart kun jij je weer inschrijven voor de loop van april via www.inschrijven.nl. Voor-inschrijven kost € 2,50, inschrijven op de dag zelf kost € 4,-. De jeugd t/m 15 jaar mag gratis meelopen.