Open dag bij ’t Kluutje in Budel

Foto door Komma

Budel – Wil je als jongere leuke arbeidsmatige dagbesteding met taken die écht bij je passen? Dan is ’t Kluutje de perfecte kans om te groeien in de rol die jou op het lijf geschreven staat. Op zondag 2 april is iedereen welkom voor een kijkje in deze horecazaak en snoepwinkel.

’t Kluutje

’t Kluutje is gevestigd midden op de markt in Budel en beschikt over een klein dagcafé en een snoepwinkeltje. Van inkoop en verkoop tot het serveren van zelfgemaakte gerechten en lokale lekkernijen: alle functies worden vervuld door jongeren met een beperking. Dé groep die moeilijk toegang heeft tot de arbeidsmarkt, terwijl ook deze jongeren de wens hebben om een zinvolle, leerzame en gezellige daginvulling te hebben.

Daisy Kwaspen, eigenaar en oprichter van ’t Kluutje: “Bij ’t Kluutje geloven we dat iedereen met de juiste motivatie een weg kan vinden naar werk. Daar zetten we ons dagelijks voor in. We kijken naar de mogelijkheden om cliënten zoveel mogelijk positieve ervaringen te laten opdoen.”

Op de eerste verdieping kunnen cliënten hun creativiteit kwijt tijdens de verschillende knutselactiviteiten die er worden georganiseerd. Door met hun handen bezig te zijn, komen ze even uit hun hoofd. Zo kunnen ze zich terugtrekken terwijl ze tóch nuttig bezig zijn, want alle kunstwerken worden verkocht in de winkel.

‘Gewoon’ en ‘anders’ hand in hand

’t Kluutje is een fijne plek om te bezoeken én om te werken. Een bedrijf waar ‘gewoon’ en ‘anders’ hand in hand gaan. Waar mensen met een lichte mentale of fysieke beperking een normale baan hebben. En die baan kan voor iedereen anders zijn. Daisy: “Samen met de cliënt bekijken we wat er mogelijk is. Alles is bespreekbaar. Welke werkzaamheden vindt iemand leuk, hoeveel uren per dag en aantal dagen in de week wil iemand werken en wat voor ambities of doorgroeimogelijkheden zijn er? We kunnen alle kanten op en werken op ieders eigen tempo naar een zo regulier mogelijke baan.”

Open dag

Op 2 april kun je vanaf 14.00 uur kennismaken met de begeleiders van ’t Kluutje en ontdekken welke werkzaamheden verricht moeten worden om het dagcafé en de snoepwinkel te runnen. Momenteel is er in het team plaats voor nieuwe cliënten, dus het is zeker de moeite waard om eens te gaan kijken. Ga voor meer informatie naar de website van ’t Kluutje: www.kluutje.nl.