Els is 35 jaar vrijwilligster bij Huiskamer De Roos

Algemeen Uitgelicht Weert 3 reacties 3 min. leestijd

Afgelopen week was er in huiskamer De Roos alle dagen een beetje feest. Op woensdag 15 maart was het 35 jaar geleden dat Els Ahsman als vrijwilliger startte bij Stichting Dagopvang Ouderen Weert – voor velen beter bekend als Huiskamer De Roos.

Met zorg en aandacht

Als iemand in de organisatie 35 jaar als vrijwilliger actief is, is dit zeker een reden voor feestelijkheden. Els is in al die jaren vergroeid met de zorg en aandacht voor de ouderen en vrijwilligers van de Huiskamer. Zij steekt niet alleen de handen uit de mouwen tijdens de uren van de dagbesteding, maar is ook al jaren bestuurslid van de stichting en doet dit met hart en ziel. Els zelf zegt dat ze dit werk altijd met veel plezier doet, maar dat zij dit nooit had kunnen doen zonder de steun van haar man en kinderen. Daar is ze enorm dankbaar voor.

Praatjes

In 2020 heeft ze het stokje van voorzitter van de stichting overgedragen en zijn er nieuwe bestuursleden gekomen. Zo is de verantwoordelijkheid over meerdere schouders verdeeld. Els is nog vier dagen in de week aanwezig bij de deelnemers in De Roos en geniet met volle teugen van het haken, breien, kaarten en (in het dialect) voorlezen van verhaaltjes.

Tijdens deze activiteiten komen de mooiste anekdotes naar boven, onder andere over welke spelletjes men vroeger deed en welke werkzaamheden de ouderen soms als kind al in het gezin moesten doen. Els heeft altijd tijd voor zo’n praatje met de deelnemers, dat is echt genieten. Daarnaast voert Els de intakegesprekken met nieuwe deelnemers en een enkele keer kookt ze ook nog heerlijk voor de donderdaggroep.

Feestweek

Vanwege het feest was er alle dagen lekkere taart bij de koffie voor de deelnemers en vrijwilligers van Huiskamer De Roos. Op donderdagmorgen kwam er onverwacht bezoek voor Els, bestaande uit wethouder Michèle Ferrière en Frank van Beeck van de gemeente Weert. Michèle sprak Els toe met warme woorden van dank over haar inzet, zorg en bevlogenheid en gaf aan dat zij, net als alle andere vrijwilligers, onmisbaar is voor de samenleving.

Balder Lamers, voorzitter van Stichting Dagopvang Ouderen Weert, onderschreef met zijn woorden ook de dank voor het werk van Els en de fijne samenwerking. Met een mooie bos bloemen, een klein aandenken en mooi lied, ingezet door de deelnemers en uiteraard gevolgd door een applaus, was het een onvergetelijke week voor Els.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
3 reacties