Stichting Groen Weert maakt bezwaar tegen kap boom naast molen

Algemeen 11 reacties 1 min. leestijd

Recent werd bekend dat de gemeente Weert het voornemen heeft om een hoge boom naast de Wilhelmus Hubertusmolen aan de Eindhovenseweg te kappen.

De kap van deze zogeheten watercipres zou voldoende compensatie moeten bieden voor het verlies aan wind als gevolg van de nieuwbouwontwikkeling aan de Werthaboulevard.

In de gemeentelijke documentatie staat dat met Stichting Groen Weert overleg heeft plaatsgevonden over de kap van de boom en de eventuele vorm en locatie van compensatie elders binnen de gemeente Weert. Maar Stichting Groen Weert is het niet eens met de voorgenomen kap, zo laten ze vandaag weten.

Stichting Groen Weert kondigt aan bezwaar te zullen aantekenen tegen de kapvergunning. Het is volgens de stichting niet de eerste keer dat ze bezwaar aantekenen vanwege de voorgenomen kap van deze boom.

Men vindt dat deze bijzondere boom niet hoeft te wijken ten behoeve van nieuwbouw aan de overkant. “De molen staat in stedelijke omgeving en de bestemming is veranderd naar restaurant. De molen(aar) is voor zijn bestaan niet afhankelijk van de wind”, aldus Stichting Groen Weert.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
11 reacties