VPRO Tegenlicht Meetup Weert: Stem van de natuur

Algemeen Weert 1 reactie 2 min. leestijd

Wij mensen zijn slim, dieren zijn niet zo slim – dat was lang de gedachte. Maar de laatste tijd weten dieren ons steeds vaker te verrassen. Met behulp van AI, Artificiële Intelligentie oftewel kunstmatige intelligentie, komen we in hoog tempo meer te weten over hun taal, hun communicatie en daarmee ook over de logica van hun gedrag. En hun gevoelens, zowel van plezier als van pijn. Wil je meepraten met de VPRO Tegenlicht Meetup over het thema ‘Stem van de natuur’? Meld je dan aan voor de Meetup op 6 april om 19.30 uur bij Theater De Huiskamer.

Meetup

Filmpjes van octopussen die zich niet laten inmaken, otters en kraaien die puzzels oplossen of walvissen die een ingewikkelde taal blijken te hebben, die onderzoekers nu proberen te ontrafelen – de afgelopen jaren doen wetenschappers de ene na de andere ontdekking over dieren. VPRO Tegenlicht verkent de nieuwste wetenschappelijke ontdekkingen over het innerlijke leven en gedrag van dieren en gaat in op ethische vragen over hoe we deze kennis moeten gebruiken.

Praktische informatie

De Tegenlicht Meetup in Weert wordt georganiseerd door Bibliocenter en Theater De Huiskamer. Er worden actuele onderwerpen behandeld, die zijn of worden uitgezonden bij VPRO Tegenlicht. Iedere Meetup zijn er lokale sprekers aanwezig.  

De meetup vindt plaats in Theater De Huiskamer en is gratis bij te wonen. De Meetup begint om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur) en is rond 21.30 uur afgelopen. Kijk voor meer informatie en om je aan te melden op www.bibliocenter.nl/tegenlicht

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie