Schots bezoek in Nederweert

Plaats een reactie
Foto via Stichting Adoptiegraven Nederweert

Nederweert – Zondag 2 april brachten familieleden van Dennis (George) Campbell een bezoek aan zijn graf in Nederweert. Onder begeleiding van researcher Jurgen Beekers en de adoptant van het graf Margriet Curvers werd het gezelschap op de Britse begraafplaats ontvangen door Niek Hendrix, Josephine Korsten en Peter William Schreuders namens de Stichting Adoptiegraven Nederweert.

Bloemlegging

Tijdens de ceremonie werden er door William Campbell uit Coatbridge (neef van Dennis) en zijn echtgenote Josephine en Donna Campbell uit Glenboig (nicht van Dennis) met haar echtgenoot Jim Wood, bloemen gelegd bij het graf. Helaas kon de broer van Dennis het geplande bezoek niet meer meemaken; hij overleed onlangs. Het werd hierdoor een emotioneel bezoek, onder begeleiding van Jeanine Stassen op de doedelzak.

Veldgraf

Na het bezoek werd er een vervolgbezoek gebracht aan de locatie in Deurne waar Dennis destijds tijdelijk begraven is geweest. Dennis raakte op 31 oktober 1944, tijdens een aanval op Liessel, zwaargewond en werd afgevoerd naar een noodveldhospitaal in Deurne, waar hij nog diezelfde dag is overleden aan zijn verwondingen. Het graf van Dennis werd hierna, net zoals alle andere graven op deze locatie, verzorgd door de familie die in 1944 naast de veldgraven woonachtig was. De woning ligt tot op vandaag de dag nog op dezelfde plaats. Aan de hand van oude foto’s kon de exacte locatie van Dennis’ veldgraf gevonden worden.

De familie is iedereen die heeft meegewerkt aan hun bezoek ontzettend dankbaar. Ze vonden het een hele mooie, speciale en gedenkwaardige dag.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie