450 leerlingen in actie tijdens jaarlijks fietsexamen in Weert

2 reacties

Vandaag vond in Weert het jaarlijkse fietsexamen plaats, waarbij maar liefst 450 leerlingen van 13 scholen deelnamen. Het evenement werd georganiseerd door de Weertse afdeling van Veilig Verkeer Nederland (VVN). Het examen startte dit jaar op de parkeerplaats bij Sporthal Aan de Bron.

Sommige leerlingen waren duidelijk gespannen voor het examen. Desondanks heerste er een opgetogen sfeer, mede dankzij de steun van de aanwezige wethouder Suzanne Winters. Haar aanwezigheid gaf de leerlingen een extra dosis motivatie en zelfvertrouwen om het examen met succes af te leggen.

Veilig Verkeer Nederland zet zich al jaren in om jongeren bewust te maken van verkeersregels en het belang van veilig fietsgedrag. Het fietsexamen is een van de hoogtepunten van hun educatieve programma in Weert.

Voordat de leerlingen de weg op gingen, werden de fietsen grondig geïnspecteerd door vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland. Deze controle zorgde ervoor dat de fietsen in goede staat verkeerden en voldeden aan de veiligheidsnormen. Met alle voorbereidingen in acht genomen, begaven de jonge fietsers zich vol goede moed op de wegen van Weert om hun vaardigheden te demonstreren en te bewijzen dat ze klaar zijn om veilig aan het verkeer deel te nemen.

Het jaarlijkse fietsexamen is niet alleen een gelegenheid voor leerlingen om hun kennis en vaardigheden te tonen, maar ook om verkeersbewustzijn te vergroten en de verkeersveiligheid te bevorderen. Dankzij de inzet van Veilig Verkeer Nederland, de betrokkenheid van de scholen en het enthousiasme van de leerlingen, kan Weert trots zijn op een succesvol fietsexamen voor dit jaar.


Een fotobijdrage van Theo Van de Winkel

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
2 reacties