Burgemeester wil geen ererondes meer op platte kar in Weert

Algemeen Politiek Weert 9 reacties 2 min. leestijd
Foto via: Depositphotos | Geen mensen meer in een vrachtwagentrailer

Peiling – Het tragische ongeval in Yerseke, waarbij afgelopen zaterdag een vijfjarig meisje om het leven kwam tijdens een rit op een ‘platte kar’, heeft ook de politiek in Weert beziggehouden.

Tijdens een commissievergadering in het stadhuis op dinsdagavond werd het incident besproken, nadat commissielid Marechal-Wolter van DUS Weert haar verbazing uitte over soortgelijke ererondes die afgelopen weekend in de gemeente Weert plaatsvonden.

Volgens de verkeerswet, specifiek artikel 61 B, is het verboden om op deze manier personen te vervoeren, zo benadrukte het commissielid. Ze stelde de vraag aan burgemeester Vlecken hoe hij dit vanuit een handhavingsperspectief ziet.

Handhaving

Burgemeester Vlecken deelde de verbazing van mevrouw Marechal en sprak zijn afschuw uit over de situatie. Hij verklaarde: “Is het de bedoeling om hierop te handhaven? Zeker weten! Vooral na het incident in Yerseke begrijp ik niet dat dit afgelopen weekend nog heeft plaatsgevonden. Ik ben niet gecharmeerd van de manier waarop dit gebeurd is, zeker gezien de grote media-aandacht die eraan besteed is.”

Concreet betekent dat het verboden is om ererondes plaats te laten vinden op een platte kar/vrachtwagentrailer. Er zal nu nauwlettend worden toegezien op de naleving van deze verkeersregel en indien nodig zullen er handhavingsmaatregelen worden genomen.

Peiling

Ererondes op platte kar zijn verboden


Bekijk je dit bericht via de app en wil je stemmen op de peiling? Klik dan hier.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Tags:
Deel dit bericht
9 reacties