De Healthy Sisters komen op 7 juni naar Weert

Algemeen Weert Reageer 5 min. leestijd

Wil jij de Healthy Sisters graag een keer ontmoeten of heb je ze altijd al een keer een vraag willen stellen? Dat kan op woensdagmiddag 7 juni op Sportpark St. Theunis. In een huiskamersetting in het clubgebouw van AV Weert vertellen de Healthy Sisters over hun eigen ervaringen en gaan ze in gesprek met vrouwen over thema’s als bewegen, gezond eten en mentale gezondheid. 

Gezonde leefstijl

Punt Welzijn vindt het belangrijk dat alle inwoners van Weert gezond kunnen opgroeien en gezond ouder kunnen worden in een gezonde omgeving. Daarom hebben zij de Healthy Sisters en trainings- en adviesbureau Zaphira uitgenodigd om op woensdagmiddag 7 juni naar Weert te komen. Deze middag is voor vrouwen en moeders die graag geïnspireerd willen worden en met elkaar in gesprek willen gaan over het thema gezonde leefstijl. Aanmelden is niet nodig. 

Hieronder een kort overzicht van het programma:

  • 14.30-15.15  Open inloop met gezonde snack
  • 15.15-16.30  In gesprek met de Healthy Sisters en Zaphira
  • 16.30-17.00  Inspiratieplein en gezellige afsluiting

Kinderen zijn ook welkom en kunnen lekker buiten spelen, want de hele middag zal de Rabo Urban Sporttour aanwezig zijn met verschillende sport- en spelmaterialen. 

Heb jij een onderwerp of thema waar je graag over in gesprek wilt gaan deze middag? Neem dan contact op via de mail ([email protected]) of bel naar 06-31937368. 

De Healthy Sisters stellen zich voor

“Wij zijn Rachida en Najima: de Healthy Sisters. Naast elkaars yin en yang, steun en toeverlaat, zijn we ook echt zusjes. Rachida werd geboren op Marokkaanse grond, in Nador om precies te zijn. Vlak na haar geboorte besloot onze vader te verhuizen naar Helmond, of all places. In dit Brabantse stadje werd zes jaar na Rachida’s komst de kleine Najima geboren.

We groeiden op in een vijfsterrenrestaurant dat altijd open was. Onze enorme liefde voor eten werd steeds meer verdrongen door de strijd tegen dat extra gewicht, waar we doodongelukkig van werden. We liepen alle  sportscholen in Helmond af, gaven een fortuin uit aan squashrackets, spinningbroeken en fitnessabonnementen, maar het lukte maar niet om duurzame resultaten te boeken. Tot eindelijk de knop om ging. 

Moe van alle online blokjesbuiken begonnen we onder de naam Healthy Sisters zelf te bloggen over het combineren van lekker eten en gezond en sportief leven. Die sixpack heeft daar wat ons betreft weinig mee te maken. Sterker nog: toen we nog zo rond als een tonnetje waren wekte zo’n Instagram-profiel vol strak en slank bij ons alleen maar frustratie op. Daarbij houden we veel te veel van lekker eten om op een rantsoen van sla en water te gaan. Ons leven is dan ook een mooie mix van groene smoothies en lang tafelen met vrienden. Hardlopen op zaterdagochtend, maar ook lekker lui met het hele gezin op de bank hangen en een filmpje kijken. Gelukkig zijn en goed in je vel zitten staan altijd centraal.

Wij vielen samen bij elkaar opgeteld maar liefst vijftig kilo af, maar nog veel belangrijker: we voelen ons fitter en happyer dan ooit. Als wij het kunnen, kun jij het zeker ook!”

Zaphira stelt zich voor

“Wij zijn Nawel en Nora. Geloof jij in een inclusieve samenleving? Wij wel. Wij helpen organisaties met de inclusie van vrouwen met een migratieachtergrond in Brabant en Limburg. Gezondheid, in de breedste zin van het woord, is de basis die wij willen bevorderen. Onze dienstverlening zorgt ervoor dat vrouwen en jonge meiden van kleur de juiste tools en handvaten krijgen om een identiteit te ontwikkelen waar ze trots op zijn en om kracht te halen uit waar ze vandaan komen. Op die manier dragen we bij aan een gezonde samenleving waarbij vrouwen met een migratieachtergrond eindelijk de kans krijgen – en nemen – om tot hun eigen succes te komen.”

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie