Rochusplein in Nederweert is bouwplaats voor groot huttendorp

Algemeen Nederweert Regio Uitgelicht 1 reactie 2 min. leestijd

Nederweert – Het geluid van hamers, zagen en kinderen die veel plezier hebben: op het Rochusplein in Nederweert is het een stuk minder rustig dan normaal. Dat is ook niet gek want er wordt deze dagen hard gebouwd aan het Timmerdorp XXL. Sinds donderdag zijn zo’n 220 jongens en meisjes uit de groepen 4 tot en met 8 in de weer om de mooiste hutten te bouwen.

Volgend jaar ook weer Dozendorp

Timmerdorp XXL wordt voor de elfde keer gehouden. De organisatie is in handen van Jong Nederland Budschop. Bij de vorige editie was er voor de jongste basisschoolleerlingen ook een Dozendorp. Dit jaar vindt deze eendaagse bouwactiviteit niet plaats maar de organisatie verzekerde ons dat dit volgend jaar voor de 4- tot 8-jarigen wel weer georganiseerd gaat worden.

Verboden voor ouders

Tijdens het timmeren zijn ouders niet welkom op het bouwterrein, zo vertelt Emiel Dings van de organisatie. “We willen de kinderen graag echt hun eigen ding laten doen. Papa en mama weten het vaak beter, denk ze. Daarom hebben we geen ouders op het terrein. De kinderen kunnen hun eigen ding doen onder begeleiding van onze vrijwilligers”.

Open Dag

Zaterdagmiddag zijn de papa’s en mama’s, opa’s en oma’s en alle andere geïnteresseerden wel even welkom. Vanaf 14.00 uur gaan de poorten open en kunnen ze de bouwwerken van hun kroost komen bekijken.

In deze video nemen we een kijkje op de huttenbouwplaats. We spreken met timmermannen Noud en Raf en timmervrouw Fleur. Ze vertellen ons van alles over de bouwwerken waaraan ze met hun timmer-collega’s hard aan het werk zijn.

Bekijk een video: https://youtu.be/wwrXCL6sBv4

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie