Digitaal drieluik voor mantelzorgers over ‘Het onbegrepen brein’

Algemeen Weert Reageer 3 min. leestijd
Foto via Depositphotos (belchonock)

Punt Welzijn organiseert regelmatig online bijeenkomsten in samenwerking met andere mantelzorgsteunpunten uit de regio. Binnenkort organiseren ze drie online bijeenkomsten voor mantelzorgers rondom het thema ‘Het onbegrepen brein’. 

Waar ben je? Wie ben je nu? Wat ben je toch veranderd…

Iemand is niet meer zichzelf en het dagelijkse leven staat op zijn kop – niet alleen dat van de persoon zelf, maar ook dat van de mensen uit zijn of haar eigen omgeving. Er is uitleg over het ziektebeeld, maar daarnaast blijven er veel praktische vragen over. Welke veranderingen worden ervaren en hoe ga je daar als mantelzorger mee om? Deze vragen worden besproken vanuit drie totaal verschillende invalshoeken.

Woensdag 21 juni 19:00 – 20:00 uur Psychiatrie en Verslaving

Gastsprekers zijn Anita Boom en Sandra Smeets van team Preventie van Vincent van Gogh voor geestelijke gezondheidszorg en een ervaringsdeskundige. Wat is psychiatrie en wat gebeurt er in het brein? Hoe reageren mantelzorgers soms op gedrag en welke impact heeft dit op je naasten? 

Woensdag 28 juni 19:00 – 20:00 uur PostCovid

Gastspreker is Sandra van Kan van C-support. PostCovid kan grote gevolgen hebben op het cognitief functioneren van patiënten en het herstel hiervan kent vaak een grillig verloop. De wereld draait weer door, waardoor corona ver weg lijkt te zijn. Voor vele mensen én hun naasten zijn de gevolgen van een besmetting echter nog dagelijks aan de orde. 

Dinsdag 4 juli 19:00 – 20:00 uur Niet Aangeboren Hersenletsel

Gastsprekers zijn Maud Zegers en Sandra Hofmans van Professionals in NAH. Door hersenletsel verandert iemands leven en dat van zijn of haar naasten van het ene op het andere moment. Waar lopen mantelzorgers tegenaan? Hoe zit het met regie in de thuissituatie? Hoe ga je om met (nieuwe) emoties?

Na de digitale bijeenkomsten is er gelegenheid om samen na te praten.

Aanmelden

Deelname is gratis en aanmelden is verplicht. Wil je graag deelnemen? Meld je dan aan via www.puntwelzijn.nl (via activiteiten/ mantelzorg). Daar vind je ook een overzicht van alle activiteiten die de komende maand worden georganiseerd. 

Bij vragen over de bijeenkomst(en) kun je contact opnemen met Punt Welzijn door een mail te sturen naar [email protected] of te bellen naar 0495-697900.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie