Kostuumdag op Eynderhoof in Nederweert-Eind

Algemeen Nederweert Reageer 3 min. leestijd

Nederweert-Eind – Wie weet wat een ‘faun’ is en hoe prinsen of koningen in de Middeleeuwen gekleed gingen? Wat was er zo bijzonder aan een lakei of dienstmeid, de veldwachter of het boerenechtpaar rond 1900? Hoe herkende je iemand van de stad en hoe kon je aan iemands kleding zien of het zondag is? De dames van kostuumatelier ‘Ut Schreurke’ organiseren op zondag 11 juni van 13.00 tot 17.00 uur een heuse kostuumdag op Eynderhoof waarop je antwoorden krijgt op al deze vragen.

Kostuums

Het kostuumatelier heeft een grote voorraad bestaande uit diverse bijzondere kostuums opgekocht of gekregen van organisaties en particulieren. Ook hebben de coupeuses van het atelier hun eigen creatieve kennis en ervaring ingezet om de voorraad speciale kostuums aan te vullen of in opdracht te ontwerpen en uit te voeren.

Open middag

Zondag 11 juni gaan niet alleen de ijzeren poorten van het museum open, maar worden ook de deuren van het atelier letterlijk opengesteld voor bezoekers. Het wordt een middag oprecht genieten van uiteenlopende en bijzondere creaties voor de liefhebber en de kenner. Maar vooral ook voor alle nieuwsgierigen die graag een kijkje willen nemen in de voorraad van het atelier.

Overtallige kostuumonderdelen worden verkocht en diverse figuranten zullen in een selectie uit de voorraad over het museumterrein flaneren.

Kostuumparade

Op twee momenten tijdens de middag zullen de figuranten prominent over de rode loper lopen voor een heuse kostuumparade. Dit zal zijn om 14.15 uur en om 15.45 uur. Tijdens een show van ongeveer 15 minuten zal meer informatie worden gegeven over de creaties en zal gewezen worden op bijzondere details van de kostuums, zoals hun herkomst en voor welk doeleinde of welke gelegenheid ze oorspronkelijk gemaakt zijn. Dit alles in thema’s zoals Fantasy, Middeleeuwen, Victoriaans en echte streekkleding.

Praktische informatie

Het museum is ook deze zondag open van 13.00 tot 17.00 uur en volledig ‘in bedrijf’. Tussen de activiteiten door kun je volop genieten van een ambachtelijke versnapering op een van de terrassen of in de herberg. Ga voor meer informatie naar www.eynderhoof.nl.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie