Molen de Korenbloem in Ospel in teken van molenbier

Algemeen Nederweert Regio Uitgaan Reageer 2 min. leestijd

Ospel – Op zaterdag 10 juni zal Molen de Korenbloem het toneel zijn van het brouwen van molenbier. Kraombeer, een lokale brouwerij uit Heythuysen, neemt de leiding en zal op de parkeerplaats van de molen een kleine stand opzetten. Hier zullen ze het bierbrouwproces uitleggen aan de hand van voorbeelden van mouten en hoppen. Daarnaast zal er een proeverij zijn van de verschillende biersoorten die Kraombeer kan brouwen.

Tijdens het evenement krijgen bezoekers de kans om het molenbier te proeven. Het brouwproces neemt enkele uren in beslag, dus het zal niet continu herhaald worden. Naast het brouwen en proeven, zal Kraombeer ook informatie geven over wie ze zijn, hoe het allemaal begon en welke activiteiten ze aanbieden.

Kraombeer is een initiatief van de broers Marcel en John Roemen uit Heythuysen. Wat begon als een uit de hand gelopen hobby is uitgegroeid tot een bloeiend bedrijf. De vraag naar Kraombeer is zo groot dat ze nauwelijks kunnen voldoen aan de vraag.

Het brouwproces zal op 10 juni om 10.00 uur van start gaan en enkele uren in beslag nemen. Naast de live demonstratie van het brouwen, zal er ook een doorlopende PowerPoint-presentatie zijn waarop het gehele proces te volgen is.

Dit evenement op Molen de Korenbloem belooft een unieke ervaring te worden voor bierliefhebbers en geïnteresseerden in het brouwproces. Kom langs, proef het molenbier en ontdek het verhaal achter Kraombeer!

Voor meer informatie kun je terecht op de website van Kraombeer (https://kraom.beer/) of bij Molen de Korenbloem.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Tags:
Deel dit bericht
Geef reactie