Opnieuw bosbrand in Weerter- en Budelerbergen

112 Algemeen Cranendonck Regio Reageer 1 min. leestijd

De brandweer werd zondag weer gealarmeerd vanwege een nieuwe bosbrand op het militaire oefenterrein aan de Geuzendijk in Weert. Het gebied, dat zowel bosgebied als oefenterrein is, werd opnieuw geteisterd door vlammen, slechts een dag nadat een vergelijkbare brand was uitgebroken op vrijwel dezelfde locatie.

De brandweer ontdekte ditmaal twee brandhaarden, elk met een oppervlakte van ongeveer 150 vierkante meter. Met meerdere tankautospuiten rukte de brandweer uit om het vuur te bestrijden. Helaas kwam een van de brandweerwagens vast te zitten in het zachte zand, waardoor de lastig bereikbare locatie extra uitdagingen bood.

Gelukkig wist de brandweer de situatie onder controle te krijgen en de branden te blussen. Vermoedelijk is ook deze keer oefenmunitie de oorzaak van de bosbranden. Vanochtend wisten de hulpdiensten samen met voorbijgangers ook al een brand in de kiem te smoren, waarbij eveneens oefenmunitie betrokken was.

Bekijk een video: https://youtu.be/1QACEXIxv6I

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie