Organisatie blikt terug op geslaagde HEMA Volksloop

Vanmorgen zijn ruim 170 lopers van start gegaan bij de maandelijkse HEMA IJzeren Man Loop. Het weer was nog niet erg warm, maar dat maakte het juist prettig om te lopen, vooral door het bos met zijn prachtige groen en langs de meertjes.

Ondanks de Trial in Leudal was de opkomst opvallend hoog met ruim 170 deelnemers, wat uniek is voor een maandelijks evenement. De HEMA Volksloop vindt namelijk iedere eerste zondag van de maand plaats. De volgende editie staat gepland voor 2 juli.

Jubilarissen

De volksloop had ook een aantal jubilarissen. Luuk Stoppels, Seb Stoppels, Charlotte Beesems en Stijn van Deurzen hebben allemaal voor de tiende keer deelgenomen en ontvingen daarvoor een mooie medaille. Daarnaast werden Ad Görög en Jos Zegveld geëerd voor hun respectievelijke honderd- en tweehonderdste deelname. Zij ontvingen een speciale onderscheiding als aandenken. Jos Zegveld gaf aan dat hij over twintig jaar de 400ste volksloop wil lopen.

Nieuwe parcoursen

Al ruim een jaar hebben ze nieuwe parcoursen langs het water van de IJzeren Man. Sinds dit jaar houden ze voor elke afstand een afstandsrecord bij. Daarom konden ze vanmorgen drie lopers feliciteren. Aoibhinn van de Ven uit Weert liep in mei voor de tweede keer een nieuw record bij de JeugdLoop van 2,5 kilometer voor meisjes en zette de tijd op 00:11:04. Tygo Hoogeveen uit Weert verbeterde op 1 januari het record bij de 2,5 kilometer voor jongens naar 00:10:00 minuten. Emmie Weekers, ook uit Weert, liep in maart de 6,0 kilometer bij de senioren-dames in een tijd van 00:23:51.

Verrassing

Na de wedstrijden werden alle lopers verrast met de vernieuwde HEMA-bon, die ze maandelijks ontvangen. Hiermee krijgen ze korting bij de HEMA en een gratis softijsje. Daarnaast vond er een verloting plaats van diverse andere cadeaubonnen. Hiermee werd een mooie loopochtend afgesloten.

Je kunt je nu al inschrijven voor de editie van 2 juli via deze link: https://inschrijven.nl/form/2023070216344-nl. Meedoen aan de IJzeren Man Volksloop iedere maand is goed voor je conditie.