Brand in stroomkast op Roermondseweg

112 Algemeen Weert Reageer 1 min. leestijd

Update 15.25 uur – Dinsdagmiddag rond 13.50 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd vanwege een buitenbrand op de Roermondseweg. Ter plekke bleek dat er een stroomkast in brand stond. De brand was opgemerkt door een passerende fietser.

Omdat het een elektriciteitsbrand betrof, mocht de brandweer niet met water in actie komen. De situatie werd nauwlettend in de gaten gehouden terwijl men in afwachting was van Enexis.

De stroomkast bevond zich vlak langs de heg van een woning en rookte flink, maar veroorzaakte geen hinder voor het verkeer – dat kon via de weg gewoon passeren.

Update – Enexis heeft de stroom in de kast uitgeschakeld. Na een aantal controles kon de brandweer de kast met ademlucht openen en konden de brandende delen geblust worden. Enexis zal de kast vervangen.

Als gevolg van de brand kunnen huishoudens met de postcode 6004 PD momenteel kampen met een stroomstoring. Enexis verwacht dat deze rond 17.15 uur verholpen zal zijn. De actuele situatie kun je hier volgen.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie