Schaap raakt verstrikt in afrastering op voormalige stortplaats

Vrijdag rond 15:35 uur werd de brandweer van Stramproy gealarmeerd voor een reddingsoperatie. In de omgeving van de Bocholterweg in Altweerterheide was een schaap in de problemen geraakt.

Het schaap bleek verstrikt te zijn geraakt in de afrastering op de voormalige stortplaats aan de zijde van de Vetpeelweg. Gelukkig had iemand anders al actie ondernomen voordat de brandweer ter plaatse was. Deze behulpzame persoon slaagde erin het schaap uit zijn benarde positie te bevrijden, waardoor het dier ongedeerd bleef.

Nadat de brandweer ter plekke arriveerde, controleerden ze de locatie om er zeker van te zijn dat er geen andere dieren vastzaten. Vervolgens werd de afrastering zorgvuldig teruggeplaatst om te voorkomen dat er in de toekomst opnieuw een dier in verstrikt zou raken.